שבוע טוב יעל,
אדם אשר רוכש דירה חלופית, כלומר מתחייב למכור את הנכס הקיים על מנת לקבל 70% מימון משכנתא מהבנק על הנכס הנרכש או לחילופין, מצהיר מכירה על מנת לא לשלם היום את מס הרכישה, ההצהרה נרשמת בטופס הדיווח לרשויות המס שמוגש ע"י עו"ד בכל עסקה שמבוצעת.
אי מכירת הנכס תדרש עדכון דיווח לרשויות המס ותשלום מס הרכישה + ריביות והצמדות על כל הסכום למשך התקופה. הריביות הם לא ריבית של 3-4 אחוז, הרבה יותר גבוהות. מעורכי דין שמגישים את הדיווחים הבנתי שזה יכול להגיע גם ל מעל 10% ריבית.
מעבר לתשלום מס הרכישה המלא שצריך לשלם, הרוכש ישלם עוד כמה אלפי שקלים ואפילו עשרות אלפים ריביות והצמדות, תלוי בשווי הנכס הנרכש ומס הרכישה בבסיס שצריך לשלם.
בכל מקרה, המימון אשר התקבל בבנק לא יפגע, כל העניין הוא מול רשויות המס ולא מול הבנק.
בברכה,
מוטי שמואלביץ
צחי,
להלן קישור לנתוני מדד המחירים לצרכן + מדד תשומות בנייה לאורך השנים עם סיכום שנתי - לחץ כאן
שי, האמת שלא הבנתי כל כך את השאלה.
אבל לפחות לפי מה שהבנתי, בטבלה הכוללת של ממוצע ריביות משכנתא נכנס בפנים גם הלוואות שמוגדרות גישור (גרייס או בלון) לתקופות קצרות. נכון הדבר גם בצמודות וגם בלא צמודות למדד.
הנה קישור לטבלה של בנק ישראל שמפרט את הממוצעים של כל סוגי ההלוואות - לחץ כאן
שמעון שלום,
ברגע שנכנס ערב משלם / לווה נוסף בהלוואה כהתנייה לאישור הבקשה לא מעיד על לקוחות טובים יותר או פחות. יש לקוחות עם דירוג אשראי הטוב ביותר שקיים שמביאים לווה נוסף להלוואה כי ההלוואה שהם מעוניינים לקחת גבוה ביחס להכנסה בזמן נתון.
לקוח - סטאז'ר לרפואה, מרוויח X ש"ח בחודש, התנהלות תקינה לאורך השנים ופוטנציאל השתכרות עתידית גבוהה, בגלל שהמימון הנדרש גבוה ביחס להכנסה צריך להכניס את אחד ההורים לווים איתו בהלוואה. אין שום סיבה בעולם שהבנק יתמחר את הכסף יקר יותר.
הכל עניין של התנהלות מול הבנק.
יתרה מזאת, זה אפילו יכול להגדיר לבנק את ההלוואה כבטוחה יותר כי נכנס לווה נוסף בהלוואה, יש עוד אדם עם אחריות על הכסף הנרכש. ככל שמספר הלווים ,מקרבה ראשונה, גדול יותר כך החשיפה של הבנק קטנה יותר.
בשורה התחתונה, זה לא אמור לגרום לבנק לתמחר את הכסף גבוהה יותר, יחד עם זאת אני לא אפול מהכיסא אם הוא ינסה.
בברכה,
מוטי שמואלביץ'
אברהם שלום,
אין בעיה לקחת הלוואת על נכס קיים וגם על נרכש כל עוד אתה עומד בכל הקריטריונים הנדרים לקבלת המשכנתא - אחוזי מימון, יחס החזר מהכנסה וכו'.
ההלוואה שלקחת על הנכס הקיים לטובת הרכישה זו עסקה אחת, אין בעיה במקביל לקחת משכנתא גם על הנכס הקיים. הבנק ירצה לראות כנראה שזה הכסף שישלים את העסקה.
בברכה,
מוטי שמואלביץ.
דניאל שלום,
שאתה אומר של אחד לקח "משכנתא נפרדת" זה לא מסתדר. 2 הזוגות לקחו יחד משכנתא אחת בבנק אחד בשעבוד הנכס הנרכש. זה נשמע יותר הגיוני (תתקן אותי אם אני טועה).
העסקה הזו נשמעת דומה מאוד לעסקה שבני זוג נפרדים והאחד מעוניין לרכוש את החלק של האחר. נשאלת כאן שאלה: האם הזוג הרוכש צריך או לא להגדיל את המשכנתא הקיימת בשביל לשלם לזוג האחר או לא?
על מנת שזה יקרה צריך לקרות שני דברים:
1. הסכם מכירה / הסכם העברת זכויות בנכס - מבוצע מול עורכי דין.
2. על מנת שהבנק יאשר להוריד לווים קיימים ממשכנתא קיימת, הזוג השני צריך להיות בעל הכנסות מספיק גבוהות ביחס לגובה המשכנתא הקיימת. בטח אם ישנה דרישה להוסיף סכום מסויים למשכנתא לטובת הרכישה מהזוג האחר.
בכל מקרה, אם הלקוחות טובים מבחינת הקריטריונים - לא צריכה להיות בעיה מבחינת הבנק. זו עסקה יחסית פשוטה.
בברכה,
מוטי שמואלביץ'
אריה,
אני לא סגור למה אתה מתכוון שאתה אומר "לשמור", כן ניתן לבנות מספר תמהילים ולבצע השוואה בינהם ע"י מעבר בין תמהילים ולהנפיק דוח שמגיע אלייך ישירות למייל.
בברכה
מוטי שמואלביץ
שלום לך מוחמד,
אם בנק מסרב למכור כסף חייבת להיות סיבה. תבדוק מה הסיבה שהבנק מסרב לתת לך משכנתא לבנייה... הכנסות? בטחונות? יש/אין היתרי בנייה? נתוני אשראי?
תעדכן אותי ואני אשמח לנסות לתת לך פתרון או מענה במידת האפשר.
בברכה,
מוטי שמואלביץ'
כפיר,
קיצור תקופת הלוואה קיימת בבנק הנוכחי, ע"י הגדלה של החזר חודשי בהלוואת המשכנתא דורש בחינה של ההכנסות הקיימות בפועל. במקרה שאין שוני במסלולים ובריבית ההלוואה ניתן להגיש בקשה למחלקת ניהול הלוואות ולבקש קיצור תקופה.
בברכה,
מוטי שמואלביץ'
אלעד,
סביר להניח שהבחירה בדיסקונט היא בגלל מחיר כסף זול יותר. המצב שאתה מתאר כרגע הוא מצב של התנהלות לא נכונה ברמת הבסיס. בכל עסקה של רכישה מקבלן צריך מלחתחילה לוודא את עניין השמאות - האם הבנק דורש או לא.
האמת, הערכת נכס במחיר למשתכן 7% מעל העלות החוזית זה מעט מאוד גם בפריפריה.
אני לא הייתי מתחיל להתעסק עם שמאות חדשה או להתחיל "לריב" עם הבנק ברמת שווי נכס ומנסה להביא לו הוכחות בעניין - בשביל זה יש שמאות ועל זה הוא מסתמך. אפשר לנסות לדבר עם השמאי ולהסביר לו את המצב ואולי הוא יכול לעשות תיקון רלוונטי בעניין. אם זה לא הולך חלק עובר לפועלים.
פועלים הבנק המלווה של הפרוייקט ואם עניין שווי נכס תקין שם מבחינתכם, בהחלט הייתי עובר ומתנהל מול פועלים.
תיגש לפועלים עם ההצעה של דיסקונט על מנת שישוו לך את ההצעה שלהם, לא מאמין שפועלים לא ישוו הצעה בטח שהם בנק מלווה של הפרוייקט ויש להם אינטרס.
בברכה,
מוטי שמואלביץ.